fispa

Můj web o všem, co mě zajímá a baví…

Hey there! Thanks for dropping by Theme Preview! Take a look around
and grab the RSS feed to stay updated. See you around!

Libečkové „Maggi“ – polévkové ochucovadlo

Libečkové „Maggi“ – polévkové ochucovadlo

V lednici skladované falešné „Maggi“ vydrží dlouho. Používáme na dochucení polévek, můžeme samozřejmě používat i drť, ale všeho opatrně, je to dost koncentrované a slané.

Ingredience:

1 l nasekaných libečkových stonků a listů (větší podíl listů)
1 hrst kopřivových listů (mladých lístků ze špiček kopřiv)
1 hrst celerových listů
2 lžíce soli
  na zakápnutí slunečnicový olej
  malé skleničky s kvalitním uzávěrem

Postup:
1. Libeček, kopřivy i celer dobře omyjeme a na jemno posekáme nožem, můžete hodit i do mixéru a nasekat v něm, jen ne úplně na kaši
2. Posypeme solí a důkladně pomačkáme vařečkou nebo třeba paličkou z hmoždíře
3. Napěchujeme do sklenek, opravdu hodně mačkáme, čím víc, tím bude více šťávy
4. Můžeme pak zalít pro zlepšení trvanlivosti trochou oleje, uchováváme v lednici.

Poznámka:
Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Comments are closed.