Co si vzít sebou na vaření do přírody
Co si vzít sebou na vaření do přírody:
– těstoviny
– rýže (dá se míchat s houbami, bylinkami a slaninou)
– vejce (vyklepnou se do sklenice s pevným uzávěrem)
– špek, anglická slanina
– tvrdý sýr (v mikrotenovém sáčku)
– fazole (případně jiné luštěniny)
– luncheon meat v konzervě
– chléb (nebo hladká mouka, sůl, voda)
– polévka v sáčku (dochutí se bylinami atp.)
– masoxová kostka (na polévku)
– koření: paprika, pepř
– sůl
– cukr
– několik brambor do polévky
– česnek (česneková pasta)
– cibule
– kmín
Naše zkušenost:
Nám se osvědčilo brát si sebou na výlety müsli smíchané s trochou medu a hrozinkami. Směs se nacpe do kelímku a hotovo. Je to velmi syté, zažene to hlad, dá se to jíst lžičkou i za chůze a nemusí se kvůli tomu nutně hned rozdělávat oheň.